AARE-PAUL LATTIK on sündinud 1970. aastal Tallinnas, õppinud orelit ja klaverit Tartu H. Elleri nim muusikakoolis ning paralleelselt filosoofiat Tartu ülikoolis (1988-1992). Aastatel 1992-1996 jätkas ta oreliõpinguid Eesti muusikaakadeemias prof Hugo Lepnurme ja Andres Uibo juures. Peale lõpetamist astus Aare-Paul Lattik Eesti muusikaakadeemia magistrantuuri ning alustas enesetäiendamist ka Prantsusmaal Notre-Dame'i katedraali tituleeritud organisti prof Philippe Lefebvre ja Saint-Gervais' (F. Couperini) kiriku organisti prof Aude Heurtematte juures.
1997. aastat jätkab Aare-Paul Lattik oreliõpinguid aga Lyoni Konservatooriumis prof Louis Robillardi klassis ja Pariisi Sorbonne'i ülikooli muusikateaduskonna magistrantuuris. Paralleelselt tegutseb ta ka Pariisi Ameerika kiriku organistina.
Peale eelpoolnimetatud organistide on Aare-Paul Lattik osa võtnud veel Jean Boyeri, Olivier Latry, Eberhard Laueri ja Bernhard Haasi meistrikursustest.
Aare-Paul Lattik on esinenud Eestimaa erinevates kirikutes, kõige enam Tallinna Niguliste kirikus, osalenud IX Tallinna Rahvusvahelisel Orelifestivalil ja Riia III Ars Baltikal, andnud kontserte Ungaris, Prantsusmaal ja Hispaanias.


(Heliloojate Kappide Muusikapäevad Suure-Jaanis 12.-14. juuni 1998 kavast)