Aare-Paul Lattik (1970) on õppinud orelit ja klaverit Tartu Heino Elleri nimelises Muusikakoolis ning paralleelselt filosoofiateaduskonnas Tartu Ülikoolis (1988-1992). Aastatel 1992-1996 jätkas ta oreliõpinguid Eesti Muusikaakadeemias professor Hugo Lepnurme ja Andres Uibo juures. Peale lõpetamist astus Aare-Paul Lattik Eesti Muusikaakadeemia magistrantuuri Andres Uibo oreliklassi (lõpetas 1999) ning ühtlasi alustas enesetäiendamist Prantsusmaal Notre-Damel katedraali tituleeritud organisti professor Philippe Lefebvre' ja Saint-Gervaisi (F. Couperini) kiriku organisti professor Aude Heurtematte'i juures. Ta on täiendanud end Lyoni Konservatooriumis professor Louis Robillardi klassis ja Pariisi Sorbonne'i Ülikooli muusikateaduskonna magistrantuuris. Paralleelselt tegutses ta ka Pariisi Ameerika kiriku abiorganistina.
Peale eelpool nimetatud organistide on Aare-Paul Lattik osa võtnud veel Jean Boyeri, Olivier Latry, Eberhard Laueri ja Bernhard Haasi meistrikursustest.
Aare-Paul Lattik on esinenud paljudes Eestimaa kirikutes, osalenud korduvalt Tallinna rahvusvahelisel orelifestivalil ja 1998. aastal Riias "Ars Baltical", andnud kontserte Ungaris, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal, Venemaal. Ta on salvestanud kaks CDd eesti ja prantsuse orelimuusikast.
1999 aastast on Aare-Paul Lattik ka Eesti Orelisõprade Ühingu juhatuse esimees.


(V Suure-Jaani Muusikapäevad 20.–23. juuni 2002 kavast)