ANDRES UIBO on sündinud 1956. aastal ja lõpetanud 1981. aastal Tallinna konservatooriumi organisti, koorijuhi ja muusikaõpetaja diplomiga. Orelimängu õppis ta prof Hugo Lepnurme, koorijuhtimist prof Lembit Verlini käe all.
Andres Uibo on täiendanud end mitmetel organistide suvekursustel ja meistriklassides M. Slechta, L. Krämeri, H. Haselböcki, J. L. G. Urioli, L. Celeghini ja T. Koopmani juhendamisel, 1992-93. a aga Lübecki muusikaülikoolis prof H. Gebhardi oreliklassis Lübecki linnavalitsuse stipendiaadina.
Alates 1980. aastast on Andres Uibo regulaarselt esinenud soolokontsertidega Eestis, Lätis, Leedus, peaaegu kõigis endise NSV Liidu orelilinnades, samuti Itaalias, Saksamaal, Austrias, Hollandis, Soomes, Rootsis ja Norras. 1992 ja 1996 osales ta orelifestivalil Tokyos.
Praegu töötab Andres Uibo Tallinna Niguliste kiriku organistina. Ta on salvestanud rohkesti orelimuusikat Eesti Raadiole. Tal on valminud kaks soolo LPd, kaks soolo CDd ja kaks CDd koos trompetist Jüri Leiteniga. 1990. aastal pälvis ta Eesti Kultuurifondi aastapreemia.
Andres Uibo algatusel ja juhtimisel toimuvad alates 1987. aastast regulaarselt Tallinna Orelifestivalid, mis tänaseks on leidnud kõlapinda ka kaugel väljaspool Eestit, tuues kokku külalisesinejaid üle kogu maailma.
1994. aastast töötab Andres Uibo õppejõuna Eesti muusikaakadeemias ning 1996. aastast ühtlasi ka produtsendina Eesti Kontserdis.


(Heliloojate Kappide Muusikapäevad Suure-Jaanis 12.-14. juuni 1998 kavast)