Andres Uibo (1956) lõpetas Tallinna konservatooriumi 1981. aastal oreli (professor H. Lepnurm) ja koorijuhtimise (professor Lembit Verlin) erialal. Edasi täiendas ta end Lübecki Linnavalitsuse stipendiaadina Lübecki kõrgemas muusikakoolis professor Hans Gebhardi juures (1992–1994), olles eelnevatel aastatel läbi teinud mitmed meistrikursused M. Slechta, L. Krämeri, H. Haselböcki, J. L. G. Urioli, L. Celeghini ja T. Koopmani juhendamisel.
Alates 1980. aastast on Andres Uibo regulaarselt esinenud soolokontsertidega Eestis, Läitis, Leedus, peaaegu kõigis endise NSV Liidu orelilinnades, samuti Itaalias, Saksamaal, Austrias, Hollandis, Soomes, Rootsis ja Norras, 1992 ja 1996 osales ta orelifestivalil Tokyos.
Andres Uibo algatusel ja juhtimisel toimuvad 1987. aastast regulaarselt Tallinna orelifestivalid, mis tänaseks on leidnud kõlapinda ka kaugel väljaspool Eestit, tuues kokku külalisesinejaid üle kogu maailma.
Suuri lood teeb Andres Uibo eesti muusika propageerimisel nii kodu- kui ka välismaal. Ta on redigeerinud kõik Artur Kapi oreliteosed, mis hiljuti Saksa kirjastuse ERES poolt koguteosena ka trükis avaldati. Rohket kiitust on Andres Uibo pälvinud raamatu "Eesti orelid" autorina. Samuti on ta olnud ka mitmele eesti oreliteoste esmatutvustaja välismaal. Nii on näiteks E.-S. Tüüri orelilooming kõlanud maailmas esmakordselt just Andres Uibo esituses.
1990. aastal pälvis ta Eesti Kultuurifondi ja 1993. aastal Eesti Kultuurkapitali aastapreemia.
Praegu töötab Andres Uibo Tallinna Niguliste kiriku organistina, 1994. aastast õppejõuna Eesti Muusikaakadeemias ning 1996. aastast ühtlasi ka produtsendina Eesti Kontserdis.


(III SUURE-JAANI MUUSIKAPÄEVAD 17.—21. juuni 2000 kavast)