1956. aastal sündinud Kalle Randalu kuulub rahvusvaheliselt tuntud eesti muusikute hulka. Tallinna konservatooriumis oli ta Bruno Luki õpilane, hiljem jätkusid tema õpingud Moskva konservatooriumis Lev Vlassenko klassis. Kalle Randalul on preemiaid mitmetelt rahvusvahelistelt konkurssidelt: ta on 1981. aasta Zwickau Schumanni konkursi ja 1982. aasta Moskva Tšaikovski konkursi laureaat ning 1985. aasta Müncheni ARD konkursi võitja. 1988. aastast elab Kalle Randalu Saksamaal, ta on Karlsruhe ja Freiburgi Muusikaülikooli professor.
Randalu on andnud kontserte paljudes Euroopa maades ning samuti Jaapanis, Kanadas, Brasiilias, esinenud sooloõhtutega Müncheni Hercules-Saalis,Viini Konzerthausis, Berliini Schauspielhausis jm. Ta on mänginud koos Leningradi ja Moskva filharmoonikutega, Baieri Riigiooperi orkestriga, Baieri Raadio orkestriga, Müncheni, Württembergi, Hamburgi filharmoonikute. Leningradi ja Ostrobotnia kammerorkestrite ning Göteborgi ja Soome Raadio sümfooniaorkestriga, koostöös dirigentide Wolfgang Sawallischi, Maris Jansonsi, Natan Rachlini, Maksim Šostakovitši, Jac van Steeni, aga ka Osmo Vänskä, Juha Kangase, Leif Segerstami, Neeme Järvi ja Peeter Liljega. Kalle Randalu tegutseb aktiivselt kammermuusikuna. Ta kuulub saksa nimekatest solistidest koosneva ansambli Villa Musica koosseisu, esineb koos Trio Clarone (Sabine Meyer, Wolfgang Meyer, Reiner Wehle) Mandelring-kvartetiqa.
Kalle Randalu on salvestanud üle 30 CD. Hindemithi sonaatide plaadistus ansambliga Villa Musica pälvis 1998. aastal Echo-Klassik (saksa muusikakriitikute) preemia ja 1999. aastal Cannes'i klassikapreemia. 1999. aastast on Kalle Randalu Eesti Muusikaakadeemia audoktor. Kalle Randalu ulatuslikus repertuaaris kuulub eriline koht saksa muusikale. Ta on stiilne ja peen klassika-, eriti Mozarti-tõlgendaja. Korduvalt on ta menukalt esitanud kõik Beethoveni klaverikontserdid. Kalle Randalu on olnud mitmete eesti heliloojate teoste esmaesitaja.


(VI Suure-Jaani Muusikapäevad 18.–23. juuni 2003 kavast)