Rockansambel Led R on meie muusikamaastikul ambitsioonikas kooslus. Ansambli muusikud on tuntud nii pillimeeste kui ka avaliku ja kultuurielu tegelastena. Led R alustas 2003. aastal oma tegevust legendaarse Led Zeppelini loomingu interpreteerimisega. Nagu teada, on Led Zeppelin mõjutanud muusikute põlvkondi enam kui kolme aastakümne vältel pea terves maailmas, sealhulgas ka Eestis.
Led R ei esita Led Zeppelini rockiklassika raudvarasse kuuluvaid lugusid siiski mitte tuimalt kopeeriva pedantsusega, vaid läbi oma muusika- ja maailmanägemise, ansambli pillimeeste isikupärase tunnetuse ja eelneva kogemuse kaudu. Seega jõuab publiku ette omamoodi sünergia: peamiselt jõulise rockina, kuid kohati ka peene käsitööna ning samas improvisatsioonides taltsutamatult spontaanse eneseväljendusena.
Ansambli kavas on muusikat ligi kolmetunnise kontserdi jagu, see sünnib (erinevalt fonogrammi järgi laulmisest) alati kohapeal - ning on tehtud rauast, pisaratest ja armastusest - mitte plastikust, krokodillipisaratest ja kasuahnusest.

See on Rock & Roll!


(IX Suure-Jaani Muusikafestival 17.–23. juuni 2006 kavast)