Professionaalsetest muusikutest koosnev koor Orthodox Singers loodi Valeri Petrovi algatusel 1989. aastal. Repertuaaris on vene vaimuliku muusika tähtteosed, vene rahvalaulude seaded ja eesti heliloojate muusika, samuti nüüdisaja õigeusu muusika. Arvo Pärdi teose „Kanon Pokajanen” muusikale on Petrov seadnud muusikalise müsteeriumi “Andreas Passion”, 2003 lavastati muusikaline draama “Quo vadis?” koorile, lugejale ja plastilise tantsu grupile.
Orthodox Singers on koorikonkursi “Tallinn 91” diplomand ning rahvusvahelise õigeusu muusika festival-konkursi “Hajnowka 95” laureaat. Koor on saanud pronksmedali konkursil “Budapest 93”, hõbemedali konkursil “Tampere 93”, Hajnowka juubelifestivali eripreemia “Minimalism muusikas” (2002). Osaletud on rahvusvahelistel muusikafestivalidel Eestis, Venemaal, Ameerika Ühendriikides, Rootsis, Soomes, Norras, Iirimaal, Inglismaal, Ungaris ja Poolas ja paljudel kohalikel heategevusüritustel, korraldatud vaimulikku muusikat ja kultuuri tutvustavaid loengkontsertide sarju koolidele.
Esinetud on koos Irina Arhipova, Barbara Hendrixi, Krzysztof Penderecki, aga ka Dmitri Šostakovitši nimelise keelpillikvartetiga. Koor osales Moskva ja kogu Venemaa Patriarhi Tema Pühadus Aleksius II ametisse õnnistamise neljakümnenda aastapäeva pidulikul tähistamisel Moskvas (2001).
Orthodox Singers on rahvusvahelisele õigeusu muusika festivali “Credo” asutaja (1994). Valminud on kolm audiokassetti ja viis CDd (FORTE Record Company, Albany Records UK, Viivo Muusika), lisaks muusikasalvestused Eesti Raadio fonoteeki. Kirjastatud on noodikogumik “Valamo kloostri viisid”. Koori dirigent Valeri Petrov (1960) on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia.


(VII Suure-Jaani Muusikafestival 19.–24. juuni 2004 kavast)