Sigrid Kuulmann alustas oma muusikaõpinguid 7aastaselt. 15aastaselt pälvis ta diplomi B. Dvarionase nimelisel rahvusvahelisel noorte pianistide ja viiuldajate konkursil Vilniuses.
Aastail 1981-1992 õppis Sigrid Kuulmann Tallinna Muusikakeskkoolis Tiiu Peäske juures, hiljem Eesti Muusikaakadeemias Tiiu Peäske ja professor Jüri Gerretzi juhendamisel. Aastatel 1995-1997 tuli ta kõikide muusikaakadeemia-siseste konkursside võitjaks. Alates septembrist 1997 on Sigrid Kuulmann end täiendanud Londonis Guildhall School of Music and Drama stipendiaadina professor Yfrah Neamani juures. Tema õpinguid toetasid Corporation of London, Eesti Kultuurkapital ja British Council Baltic States. 1998. aastal osales ta Tallinnas konkurss-festivalil "Con Brio", kus võitis nii ERSO kui ETV auhinna.
Sigrid Kuulmann on esinenud soolokavadega ja orkestrisolistina Eestis, Soomes, Saksamaal ja Inglismaal. Tema repertuaari kuulub enamik tuntud viiulikontserte, samuti sonaate ja virtuoospalu. 1999. aasta suvel osales viiuldaja solistina festivalil Europäisches Musikfest Münsterland Saksamaal.


(VI Suure-Jaani Muusikapäevad 18.–23. juuni 2003 kavast)