TAIMO TOOMAST on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia laulu erialal 1989. aastal. Pärast ühte hooaega "Estonia" teatri solistina jätkas ta õpinguid Viini Riigiooperi stuudios. Lisaks tundidele õpetajate Margarita Benze, David Lutzi ja prof Leo Mülleri käe all, oli ooperistuudio kasvandikel võimalus osaleda ka väiksemates Viini Riigiooperi lavastustes. Taimo Toomastil on õnnestunud teha koostööd selliste kuulsustega nagu Abbado, Raimondi, Agnes Baltsa, Renato Bruson jt. Samuti on ta laulnud peaosa Viini Kammerooperi poolt lavale toodud Reiner Bischofi ooperis "Das Donaugeschenk", samuti Mozarti "Cosi fan tuttes". Viimased aastad on Taimo Toomast olnud ligi 200-aastase Coburgi ooperiteatri solist. Seal tehtud rollide hulgas on Figaro "Sevilla Habemeajajas", di Posa "Don Carloses", Sharpless "Madama Butterfly's", Papageno "Võluflöödis", Jeletski "Padaemandas", Valentin "Faustis". Ta on osalenud Wiener Festwochenil Janaceki ooperi "Härra Broueki väljasõidud" ja Straussi "Rahupäeva" kontsertettekannetel. Neeme Järvi juhatusel ette kantud Rudolf Tobiase oratooriumis "Joonase lähetamine" laulis ta Joonase partiid, Artur Kapi oratooriumi "Hiiob" taasettekandel ja plaadistamisel 1997. aastal aga Hiiobi partiid.
Alates hooajast 1998/1999 on Taimo Toomast Dessau ooperiteatri solist, kus laulab Marceli "Boheemis", Dr. Falket "Nahkhiires", Faninali "Roosikavaleris" ja Astolfi "Il Campiellos"
Viimase aja suurimaks saavutuseks peab laulja laureaaditiitlit Aleksander Girardi nim rahvusvaheliselt lauljate konkursilt Coburgis.

("Hiiob" 1. juuli 1999 kavast)