URVE TAUTS on sündinud Pärnus. Laulmist õppis ta Tallinna Muusikakoolis ja Tallinna Riiklikus Konservatooriumis, mille lõpetas 1963. aastal A. Roolaiu lauluklassis. Alates 1960. aastast on Urve Tauts "Estonia" teatri solist, kuid tema ooperilaulja karjäär sai alguse tunduvalt varem, juba Muusikakooli päevilt. Urve Tautsi repertuaaris on üle 60 ooperirolli: Amneris ("Aida"), Azucena ("Trubaduur"), Eboli ("Don Carlos"), Octavian ("Roosikavaler"), Marfa ("Hovanštšina"), Carmen ("Carman"), Ige (E. Tambergi "Raudne kodu") jt.
Mahuka lõigu Urve Tautsi tegevusest hõlmavad osalemised vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel ning orelikontsertidel nii kodu- kui ka välismaal. Tema hääl on kõlanud USAs, Itaalias, Skandinaaviamaades, Jordaanias, Prantsusmaal, Austrias jm. Ta on laulnud kaasa Mozarti ja Verdi reekviemides, Pergolesi ja Vivaldi Stabat Materites, Bachi Johannese passioonis, Stravinski Oidipus Rexis, Tobiase "Joonase lähetamises", samuti osales ta solistina A. Kapi "Hiiobi" 1997. aasta taasettekandel ja plaadistamisel.
Urve Tautsil on valminud 2 CDd: 1998. aastal "Jõululugu muusikas" koos Pirjo Levandi ja Tarmo Eesperega, 1999. aastal aga soolo CD.
Lauljakarjääri kõrval on Urve Tauts juba aastaid töötanud laulupedagoogina (praegu dotsent) Eesti Muusikaakadeemias.


("Hiiob" 1. juuli 1999 kavast)