Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Suure-Jaani täitub jaani eel muusikaga  
 
   

"Äripäeva" nädalalõpulisa "Vaba aeg" nr 24 (322)
17. juuni 2005

 

Juba kaheksandat korda täitub jaanipäevaeelne Suure-Jaani muusikaga.
Kuude juunikuu päeva mahuvad hubased silmast silma kohtumised heliloojate ja meie esiinterpreetidega kohvikus Arturi Juures ja intiimsemat laadi kergem klassikaline muusika jahimaja rõdul.
Ristija Johannese kirikus saab nautida nii Sven Grünbergi kui ka Urmas Sisaski eripalgelist muusikat, "Öömissat" Vox Clamantiselt, "tantsulitaaniat" Ines Maidre ja Kaie Kõrbi interpretatsioonis. Peterburi mungakloostri koori Optina Pustõni esituses kõlab õigeusu kirikus kava pealkirjaga "1000 aastat vene kirikulaulu".
Kolmandat aastat pakuvad korraldajad romantikutele kell kolm öösel vastu 23ndat päikesetõusukontserti rabasaarel Hüpassaares. Uue, õieti taasleitud esinemiskohana lisandub selkorral muinaskangelase Lembitu linnamägi Lõhaveres, kuhu kutsutakse kõiki piknikukorviga võimsast meesteleulust osa saama.
Seega 16 kontserti varahommikust hilisööni, nii see kui väljas, kirikutes ja Soomaal. "Kõik see annab lootust, et ka edaspidi seostatakse Suure-Jaanit just muusikaga ja mäletatakse siit pärit heliloojaid-muusikuid: Kappe, Mart saart, Julius Vaksi, Albert Pettineni jt. Kultuurilugu on üks osa meie olemisest ja kestmajäämisest," usuvad korraldajad.
Suure-Jaani muusikafestivali avab Otsa perekond 18. juunil kell 16 Pakkide majamuuseumis.

Suure-Jaani muusikafestival 18.-23.06

PP


   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing