Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Mati Palm laulis Mart Saart  
 
   

"Leole"
jaanuar 2008

 

Suure-Jaani kandi mehe, helilooja Mart Saare 125. sünniaastapäeva tähistamiseks laulis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia professor Mati Palm Suure-Jaanis Mart Saare soololaule.
Ettekandele tuli 15 J. Liivi, A. Haava, K. Ed. Söödi, M. Heibergi, J. Kadastika, Ed. Wöhrmani, M. Heibergi ja rahvaluule tekstidele kirjutatud laulu. Mati Palm rääkis kuulajatele ka juubilarist ning oma kokkupuudetest tema loodud teostega. Ta ütles, et helilooja endaga ta ei kohtunud - tema konservatooriumis õppimise ajal Mart Saar seal enam ei käinud.
Ühtlasi oli kontsert muusikateadlase Johannes Jürissoni mäletuseks, kes alati innustas Saare ja Kappide loomingut esitama ning kellel oli alati nende elust toredaid lugusid - ja mälestusi - vesta. Mati Palm ütles, et kontsert saigi põhiliselt teoks seetõttu, et eesti muusika hea tundja ja austaja Johannes Jürisson talle mitmel korral sellise kontserdi tegemist soovitas.
Kuulajad tõdesid, et Mati Palmi hääl on endiselt võimas, täites ka ilma mikrofonita kogu maja.

 

Mati Palm näitab kuulajatele oma esimest laulukonkursil saadud diplomit - II koht 1962. aastal Mart Saare laulude esituse eest

Mati Palm näitab kuulajatele oma esimest laulukonkursil
saadud diplomit - II koht 1962. aastal Mart Saare
laulude esituse eest
FOTO: Leili Kuusk

 

Leili Kuusk
 
   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing