Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Pange Poisid 20  
 
   

"Leole"
märts 2008

 

Juubelikontserdil on laval Pange Poisid - tänased ja endised - ja Valli ning neile sõprade poolt toodud lilled ja kingitused

Juubelikontserdil on laval Pange Poisid - tänased ja endised - ja Valli
ning neile sõprade poolt toodud lilled ja kingitused
FOTO:Jaanus Siim

 

16. veebruaril pidas oma 20. sünnipäeva meesansambel Pange Poisid. Vastemõisa rahvamaja suur saal mahutas vaevu kõiki soovijaid - ansamblile on aastatega kogunenud päris palju austajaid. Kui õnnitlejatele sõna anti, tekkis saali kiiresti tohutu järjekord, milliseid keskealised veel endistest aegadest mäletavad. Ometi ei tohiks Pange Poisid „defitsiit” olla - Viljandimaal ei ole ilmselt kultuuriasutust ega klubi, kus nende laul kõlanud ei oleks. Nende esinemised on ilmestanud nii pensionäride pidusid kui laste pidulikku sünni tähistamist - nad on kõikjale ikka ja jälle oodatud.
Aastate jooksul on Pange Poiste repertuaari kogunenud sadu laule. Mehed ütlevad nagu ühest suust, et umbes kolmkümmend lugu oleksid nad võimelised kohe ära tegema. See on ansambli raudvara - enamuses romantilised armastuslaulud, aga ka naljalaulud.
Juubeli eel otsustati paremad lood CD-le jäädvustada. Tulevikus on Pange Poiste sõpradel võimalik alati kuulata laule „Metsroosid”, „Selge ja särav silmapaar”, „Salaarmastus”, „Kaks gerberat”, „Detsember”, „Vanaisa polka”, „Vanapoisi vemmalvärss” - kokku on plaadil 25 lugu. Huvilised ei saa uut plaati endale küll poest osta, kuid ansambli tõelised sõbrad ja toetajad saavad selle kindlasti tänuks toetuse eest.
Millise kogemuse plaaditegemine andis? Margus: „See oli esmakordne kogemus. Huvitav. Õppisime, et plaadile laulmine on midagi muud kui tavaline laulmine”. Jaan: „Sain teada kui tõsine töö on plaaditegemine.” Valdo: „Hea plaadi nimel tuleb vaeva näha.” Ansambli juhendaja Valli Pang: „Väga raske töö. Muidugi ka huvitav.”
Aga milliseid laule poisid ise n.ö vabal ajal kuulavad ja millised laulud Pange Poiste repertuaarist on neile kõige südamelähedasemad?
Tõnu: „Kuulan muusikat n-ö polkast rockini. Võib öelda, et elangi muusikas. Ühte lemmiklugu ei oska valida - „Selge ja särav silmapaar”, „Valge päike” ja „Detsember” on erinevatel põhjustel minu lemmikud”. Kalle: „Saalarmastus”. Jaan: „Armastan kantrimuusikat. Meie lugudest meeldib „Eestimaa”.” Margus: „Kuulan igasugust muusikat - aga peamiselt ikka rocki. Meeldib „Vanapoisi vemmalvärss”.” Valdo: „Meeldib nii eesti kui lääne popmuusika. Meie lugudest „Vanapoisi vemmalvärss” (see on meie hümn) ja „Aga tutkit!” Benno: „Meeldivad mõnusa rütmiga meloodilised lood - disko-, kantri-, rock- ja rahvalik muusika. Ka klassika. „Veel viivuks jää”.” Valli: „Kuulan muusikat vastavalt meeleolule. Järjest rohkem olen hakanud lauludest ka sõnumit otsima. Meeldib eesti muusika, Tšaikovski 1. klaverikontsert. Aastaid on lemmikuks olnud ABBA.”
Plaadi valmimisele aitas peale Suure-Jaani Vallavalitsuse ja Vastemõisa Rahvamaja rahaga kaasa ka Eesti Kultuurkapital. Nõu ja jõuga aitajaid oli aga palju rohkem - suur tänu neile kõigile!
Valli ja poisid paluvad aga edasi anda oma tänu kõigile, kes nende juubelikontserdile tulid ja neid nii paljude heade sõnade ja lilledega tänasid
Pange Poistel läheb juba 21. lauluaasta. Mehed valmistuvad järgmisteks esinemisteks ja õpivad uusi laule. Sest kindlasti meenutab valminud plaat nende austajatele, et Pange Poisid laulavad ikka veel endises headuses ja on jätkuvalt valmis pidulikke sündmusi oma lauludega kaunimaks muutma.

 

Leili Kuusk
 
   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing