Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Puhkpillipäev Suure-Jaanis  
 
   

"Leole"
juuli 2007

 

9. juunil kogunes Suure-Jaani üle saja muusiku, et pidada XII Viljandimaa Puhkpillimuusika päev.
Viljandi, Suure-Jaani ja Mõisaküla pillmeestele-naistele lisandus mängijaid ka Pärnust, Sindist, Vändrast, Põltsamaalt ja Tartust.
Päev algas noorteorkestrite puhkpillilaagriga - järgnesid ühendorkestrite proovid.
Suure-Jaani kalmistul austati kohalikele kooridele ja orkestritele üheksateistkümnenda sajandi lõpul aluse pannud Joosep Kappi ja eesti puhkpillimuusika suurkuju Julius Vaksi.
Seejärel marsiti puhkpillimuusika saatel läbi linna lauluväljakule, kus järgnesid kontsert ja seejärel võimalus bigbandimuusika saatel jalga keerutada.
Viljandimaa vanemate puhkpillimängijate ühendorkestrit juhatas kümme esimest puhkpillipäeva korraldanud Iivo Hakkaja Mõisakülast. Ühendatud noorteorkestreid juhatasid Margus Kasemaa Tartust ja puhkpillimuusika päeva kunstiline juht Rein Vendla. Kõigi osalenute ühendorkestri ette astusid Margus Kasemaa ja Urmas Mägi Põltsamaalt.
Korraldajad arutasid võimalust panna maakonna puhkpillimuusika päev üle aasta Mõisaküla ja Suure-Jaani vahel pendeldama. Üksmeelselt arvati, et päev on vajalik ja seda tuleb ja edaspidi korraldada.

 

Koostöö

Koostöö
FOTO: Leili Kuusk

Foto

Orkestri ees on puhkpillimuusika päeva kunstiline juht Rein Vendla ja Margus Kasemaa Tartust
FOTO: Leili Kuusk

 

Leili Kuusk
 
   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing