Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Rahva ette astub sada pillimeest  
 
   

"Sakala" nr 101
26. mai 2006

 

XI Viljandimaa puhkpillimuusika päev peetakse 27. mail Suure-Jaanis. Osaleb rohkem kui sada mängijat: Viljandi, Mõisaküla, Suure-Jaani Gümnaasiumi, Viljandi Muusikakooli noorte, Pärnu noorte ja Vändra puhkpilliorkester ning Suure-Jaani bigband. Suure-Jaani ja Pärnumaa puhkpilliorkestreid seob nende dirigent Rein Vendla.
Seekordsel muusikapäeval valmistab eriti rõõmu, et Viljandimaal tegutsema jäänud väheste torupilliorkestrite (autoril "orkestrite" - LK) kõrvale on tekkinud uus kollektiiv - Viljandi Muusikakooli Noorte Puhkpilliorkester Harry Illaku dirigendikepi all.
Puhkpillimuusika päeva esimesel poolel harjutavad orkestrid ühist mängu. Pidulik osa algab kell 17 mälestushetkega professor Julius Vaksi kalmul. Vaks on teatavasti populaarse puhkpilliõpiku "Puhkpilliorkester" autor ning juhatas pärast sõda Suure-Jaanis puhkpilliorkestrit, meeskoori ja segakoori ning Lõhaveres kutsekooli naiskoori.
Rongkäik suundub Lembitu platsilt lauluväljakule, kus on kontsert. Halva ilma korral mängivad orkestrid gümnaasiumi saalis.
Kümme esimest Viljandimaa puhkpillimuusika päeva korraldati Mõisakülas, nende eestvedaja oli Iivo Hakkaja. Nüüd on teatepulk üle antud Suure-Jaanile. Puhkpillimuusika päeva korraldamise mõte oligi Suure-Jaani kultuurijuhil Arvi Ruusakingul ja Iivo Hakkajal tekkinud ühel ühisel ettevõtmisel tosin aastat tagasi.

Leili Kuusk
Suure-Jaani valla avalike suhete spetsialist


Harry Illak
Harry Illak

   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing