Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing
  Otsing
 
 
Suure-Jaani pillimängijad lähevad Poola talvelaagrisse  
 
   

"Sakala"
15. november 2005

 

Suure-Jaani Gümnaasiumi puhkpilliorkester saadab oma esindajad jaanuaris Poolas korraldatavasse laagrisse, kus valmistutakse suviseks festivaliks.
Kutse juunis aset leidvale rahvusvahelisele noorte puhkpilliorkestrite festivalile "Wersal Podlaski" saabus ettevõtmise kohalikule eestvedajale Priit Toobalile juba kuu aega tagasi. Eile läkitas Toobal teele jaatava vastuse.
"Pidasin uue ühisvalla vanemaga nõu, et kas me uuel aastal samuti sellistest asjadest osa võtame, ja tema arvas, et tuleb minna," lausus ta.
Suure-Jaani kooli orkester on festivalil käinud kaks korda. Järgmise aasta projekt on varasemast suurem ja esimest korda oodatakse pillimängijaid Bialystoki linna juba aasta algul.
23.-29. jaanuarini leiab seal aset talvelaager, kuhu on kutsutud viis pillimängijat kõigi nelja osalejariigi orkestritest: Poolast, Valgevenest, Lätist ja Eestist.
"On öeldud, et nad kõik võiksid mängida eri pille, sest talvelaagris osalenutest pannakse kokku rahvusvaheline puhkpilliorkester," rääkis Toobal. "Kõigepealt esineb see laagris, kuid astub üles ka juunis peetaval festivalil."
Augustis teeb rahvusvaheline orkester tuuri, esinedes kõigis neljas osalejariigis. Suure-Jaanis on tal etteaste 24. augustil.
Suure-Jaanist lähevad talvelaagrisse Karli Kõvatomas, kes mängib klarnetit, Tauri Kiisma, kelle pill on metsasarv, ning Märt Savelli ja Kaur Mankin, kes puhuvad vastavalt trompetit ja trombooni.
Koos nendega sõidab Pärnumaalt pärit tuubamängija Virgo Vellend. Talvelaagrisse lähevad ka orkestri dirigent Rein Vendla ja sõidu organisaator Priit Toobal.
Puhkpilliorkestrite festival leiab Bialystokis aset 8.-11. juunini ning sinna sõidab puhkpilliorkester täies koosseisus.


Liisi Seil

 




 
   
< Tagasi Üles ^
 © Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing